Voks

Gulvvoks og voksning af træ og trægulve har været anvendt som en mindre væsentlig overfladebehandling i de seneste flere år. I gamle dage benyttede man gentagne gange gulvvoks som overfladebehandling idet muligheder som lakering og oliebehandling ikke forekom på daværende tidspunkt. Gulvbehandlingen gav et stort arbejde med den uundgåelige vedligeholdelse.

Voks
Voks

Hvad er Voks og gulvvoks?

Et voksbehandlet trægulv kan blive spejlblank. Bonevoks anvendes ikke kun på plankegulve eller parketgulve men også andre gulve, såsom linoleum, natursten og lignende.

Hvad forstås ved bonede parket og plankegulve?

Voksbehandling er en gulvbehandling der påkræver ualmindelig meget arbejde. Den glansfulde og smukke overflade fås ved boning med en high speed buffer, en gulvmaskine som opvarmer gulvvoksen med ekstrem høj poleringshastighed. Ved daglig vedligeholdelse anvendes almindelig gulvpolering. High Speed gulvpolering benyttes som interval pasning og pleje.

Buffer poleringsmaskine og voksbehandling?

Buffer bearbejdning er en højhastigheds polerings teknik, der er utrolig virksom og tidskrævende. De meget blanke gulve i supermarkeder er buffer poleret. Buffermaskinen opvarmer voksen, som fra da af poleres blank. Denne teknik giver en bestandig, poleret og rengøringsvenlig overflade.

Gulvvoks og voksning

Voksning og boning stiller store krav og er meget tidsrøvende. Denne overflade udføres som regel kun på steder med ansatte eller tjenestefolk med erfaring og viden indenfor denne manøvre, herunder på herregårde, slotte og godser. Dette ualmindelige håndværk er næsten skrinlagt og på voldsom tilbagegang.

Hvad er ludvoks og ludbehandling?

Ludning benyttes også ved voks samt voksning. Her påføres gulvet en ludvoks der skaber en rengøringvenlig og næsten vedligeholdelsesfri overflade. Her er det ikke nødvendigt med en boning, men blot almindelig gulvvask med voksholdig sæbe. Ludvoks er ligeledes en behandling der sjældent bruges, men er god til lyse og naturlige  gulv.

Alternativer til bonevoks og voksbehandling

Olie og lak er gode alternativer til bonevoks og voksbehandling. Her henholdsvis mættes træet med hærdende olie eller forsegles med lak. Begge disse overfladebehandlinger kan ligeledes blankes op og poleres.

Ring, mail eller skriv gerne for flere info om voksede plankegulve eller parket.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote