Sæbe

Sæbe og sæbebehandling af parket og plankegulve foretages. Dersom du ønsker et yndigt parket med et naturligt look og patina, er sæbebehandling en flot overflademulighed. Lud og ludbehandling sammensættes udmærket med sæbe og sæbebehandling, for en lys patina. plankegulvet eller parketgulvet vaskes hyppigt, så den beskyttende løsning sikres, bedst én gang ugentlig.

Sæbe
Sæbe

Hvordan udføres sæbebehandling?

Til sæbebehandling af plankegulve bruges en gulvsæbe  som er beregnet til gulvvask. Enten som færdigblandet sæbebehandling eller som sæbespåner der udrøres i lunkent vand. På nyafslebne og ubehandlede parketgulve og plankegulve benyttes en ekstra tyk sæbeblanding indtil gulvet er grundmættet med sæbe. Et parket eller plankegulv der sæbebehandles for første gang kan, benyttes efter 4 – 5 gange gulvvask. Gulvet skal være godt tørt imellem hver sæbebehandling. Benyt anvisningerne på pakningen og vær særligt obs på tørretid, blandingsforhold samt vaskeretning.

Gulvsæbe eller sæbe?

Overfladeløsningen benyttes på ludbehandlede og ubehandlede parketgulve. Fordelen ved lud og ludning af plankegulve eller parketgulve, er at gulvet ikke misfarves og gulnes. Dersom du ønsker et lyst og naturligt parket, kan vask med gulvsæbe eller sæbespåner tilrådes.

Trip Trap sæbebehandling?

Til gulvvask anvendes en sæbe der er beregnet til træ og trægulve. Sæbe til gulvvask er tyktflydende med mange forskellige funktioner. Heriblandt at rengøre gulvfladen og beskytte træet. Der kan købes færdigblandet gulvsæbe fra f.eks. Probat, Faxe, TripTrap og mange andre. Benyt lunkent vand eftersom varmt vand får træet til at ‘rejser sig’.

Natur sæbe eller hvid sæbe?

Sæbe findes som som natur eller hvid. Nuancen på parketgulvet eller plankegulvet kan justeres ned eller op afhængig af gulvsæben som bruges. Ønskes en lys tone anvendes den hvide sæbebehandling.

Kan sæbebehandling anbefales?

Gulvsæbe har været benyttet som efterbehandling i mange år. Ønskes det naturlige, sandskurede og rustikke look, er sæbevask den ideelle gulvbehandling  Det er nemt, billigt og særdeles holdbart. Såfremt behandlingen er udført korrekt, opnås en meget slidstærk overflade.

Spørg din gulvspecialist til råds om sæbe og sæbebehandling

Ved gulvvask med sæbe  følges vaskeanvisningen på gulvsæbens emballage. Ring gerne til os dersom du er i tvivl.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote