Maling

Maling af bræddegulve anvendes ret sjældent, idet træ udseendet af den grund vil gå tabt. Træ er et fantastisk naturligt materiale, som står godt til ethvert hjem. Træ som gulv skaber varme, hygge og velbefindende. Denne virkning vil dog gå fortabt ved overmaling. Det er bestemt ikke ubetydeligt hvorledes et trægulv males, så benyt til stadighed en professionel gulvsliber til maling af parketgulve.

Maling
Maling

Hvorfor male parketgulve?

Maling er en slidfast fremgangsmåde som er fulddækkende. Derigennem kan træets naturlige look ikke vurderes, til gengæld opnår man med maling en heldækkende ensfarvet behandling. Maling kan være en fordelagtig gulvløsning til utrolig slidte trægulve, som ikke holder til en gulvafslibning eller gulvafhøvling.

Typer maling til trægulve?

Der bruges ofte to slags maling til parket og plankegulve, epoxy og alkyd. Begge typer maling er ret slidstærke og benyttes ikke kun på plankegulve og parketgulve, men også på beton i fabrikshaller hvor der køre trucks.

Hvorfor gulvmaling?

Såfremt et parket eller plankegulv er nyt eller nyafslebet, vil gulvbehandling med maling være uhensigtsmæssigt. Fuldmaling bruges på et såkaldt ‘problemgulv’ for at dække over skader, herunder halvmat, blank, højglans, halvblank, mat. Et malet pankegulv eller parket er let at vedligholde, rengøringvenlig samt smudsafvisende.

Forarbejde inden malerarbejdet

Det massive gulv skal være helt rent inden malingen påføres. Grundrengøring er dermed nødvendig, idet det mindste fedt, smuds, støv og snavs vil skabe problemer.

Hvordan plejes og vedligeholdes et malet parket?

Dersom malingen viser tegn på slid, kan det behandles påny. Er malingen slidt igennem til rent træ, er det muligt at pletmale uden slibning af hele overfladen. Gulvvedligeholdelse, gulvpleje og gulv rengøring er let ligesom på et lakeret parketgulv eller plankegulv. Ved gulv rengøring får du et rent gulv omgående, hvilket selvfølgelig er populært hos børnefamilier.

Er der farvevalg?

Gulvmaling udføres ofte i en hvid heldækkende farve, men det er også muligt at tone malingen til en mørk tone. Et malet pankegulv eller parket kan også påmales border og kanter.

Ring eller skriv gerne til os for en snak om muligheder for dit trægulv.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote