Lud

Lud og ludbehandling er en behandling der skaber et fint, naturligt og lyst look og patina. Ludbehandling og lud beskytter ikke parketgulvet mod brug og slitage. Derved må der så tildeles en kraftig gulvbehandling oven på ludbehandlingen, herunder hvid lak, hvidolie, hvid lud, sæbe, voks og almindelig lud, olie, lak. Vi bruger leverandører som:

Lud
Lud
  • Faxe
  • TripTrap

Hvad er lud og ludning?

Ludbehandling og lud bruges til slippe udenom den skrækkelige gule forskel på lyse parket. Ludbehandling er en kemi som forstyrre træets ægte garvesyre samt dermed afværger gulning. Derefter modtager du et parket eller plankegulv med den moderne lyse patina.

Hvilken teknik kan tilrådes sammen med lud?

Slibning og efterbehandling af trægulve vil give diverse udtryk afhængig af gulvtype, træsort samt træets tilstand. Især lud parketgulve og plankegulve angiver forskellig patina kommer an på mængden af træets garvesyre. Mørke træsorter kan ikke luddes og gøres lysere.

Gulvpleje, gulvrengøring og gulvvedligeholdelse?

Dersom et gulv med lud ‘skrubbes’ så patinaen og ludden går tabt, skal selve parket og plankegulvet mellem slibes og tilføres en ny omgang. Daglig rengøring er støvsugning samt vask udført efter behov. Der benyttes en færdig ludsæbe, flydende sæbespåner eller sæbespåner der udfører i vand. Vask af trægulve i sæbespånevand er et traditionelt husråd, som vi gladeligt viderebringer. Med sæbespåner opnås den eftertragtede hvidgrålige nuance, som er topmoderne nu.

Alternative overflader til lud?

Er du på udkig efter et lyst plankegulv i boligen, så ring eller skriv gerne til solidt gulvfirma. Vi tilbyder gulvrådgivning, gulvvejledning og gulvinspiration plus en effektiv gulvservice, så du modtager den allerbedste løsning. Som fagmand ved vi alt om trægulve og vi lytter til dine ønsker og krav til det nyafslebne gulv  og informerer dig om vedligeholdelse, tørretid og sæbebehandling. Alternative overflader er hvid olie og hvid lak, som giver en pæn, hvid patina. Vi foreslår ikke gør-det-selv ludbehandling.

Pletter på ludbehandlede parketgulve og plankegulve?

Som bemærket må man ikke ‘skrubbe’ eller fjerne ludningen i gulvet. Forudsat der kommer pletter af rødvin, kaffe, te, blod eller andet på gulvfladen, er teknikken at bruge en ‘pletfjerner’ til selvsamme formål.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote