Lak

Lakering og lak benyttes til lukning af gulvoverfladen så der skabes en solid og pæn gulvbehandling. Gulvlak tillukker gulvfladen på træet, dette danner grundlag for en pærelet gulv rengøring samt pleje og pasning.

Lak
Lak

Lak og laktyper?

I reglen benyttes 2 lag vand gulvlak  Ønskes ekstra meget holdbarhed kan 3 lag boliglak eller en 2-komponent lakbehandling vælges. Lakering med lak holder let i en række år før den store genlakering er nødvendigt. Ring til os for mere information om lakering og laktyper.

Lakering og glans?

Lakbehandling fås med forskellig glans efter ønske. Vi tilbyder halvmat, silkemat, højglans, blank, halvblank og ultramat. Blank lak vælges ikke så ofte idag, hvorimod mat lakbehandling er populær. Dersom vi er usikker på om hvilken glans der ønskes? Så kig forbi en malerforretning eller byggemarked for gulvinspiration.

Lakbehandling af trægulv?

Der findes vandbaseret og syrehærdende lakoverflade. Syrehærdende boliglak er spritbaseret eller terpentinbaseret og således sundhedsskadelig (kræftfremkaldende). Dermed bruges alene vandbaseret boliglak idag, siden slidstyrken og holdbarheden overfor normal slid og brug er meget høj.

Er lak rengøringsvenlig?

Lakbehandling forsegler og lukker plankegulvet med en slags plastikoverflade, der er let at vedligeholde. Jo flere lag gulvlak der anvendes, des mere lukket og solid bliver gulv.  Gulv rengøring er meget let på et lakeret bræddegulv, idet lakoverflade er rengøringsvenlig, smudsafvisende samt let at vedligeholde.

Kan gulvlak genbehandles?

En lakket finish kan re-lakeres, hvilket bør laves førend lakken slides igennem. Der udføres en fin slibning, hvorefter der lakkes ovenpå den eksisterende lakoverflade. Denne måde fjerner ikke misfarvninger, ridser og hakker, men har alene til sigte at forynge overfladen.

Hvad er hvidpigmenteret boliglak?

Enkelte kunder vælger hvidpigmentering. Hvid lakbehandling er yndet og kan således anbefales, forudsat der ønskes et lyst trægulv med en hvidpigmenteret patina. Det er en moderne overfladeløsning som i massevis af godt kan lide.

Anderledes behandlinger af plankegulve og parket?

Olie, sæbe, lud og gulvvoks er alle gode løsninger til lakering  En efterbehandling må afpasses til det enkelte gulv og tilpasses kundens ønsker og behov.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote