Gulvpolering

Gulvpolering og polering af trægulve, er en proces til at danne blanke gulvflader. Hertil brugte man voks, olie eller gulvsæbe, som alle er gulvbehandlinger, der er anvendelig til polering. Gulvpolering kan udføres på alle træsorter som er nybehandlet. Effekten af polering er forskelligartet afhængig af behandlingen der anvendes. En polering benævnes også ‘efterpolering’ og anvendes mange gange på voksbehandlede, sæbebehandlede og oliebehandlede flader. Der bruges en rondelsliber, en såkaldt polermaskine, som ved hjælp af pads eller klude former den fineste blanke gulvflade. Virkningen må ses, hvilket du kan gøre i vores snedkeri.

Gulvpolering
Gulvpolering

Hvad er en gulvpolering?

Gulvpolering er en teknik til at forny eller polere  gulv  og parketgulve. Ved hjælp af en rondelsliber eller polermaskine behandles gulvoverfladen med en polering eller boning. Herpå bliver der en rustik eller helt blank og højglans gulvoverflade. Den endelige effekt bestemmes af hvilken type rondel gulvsliberen tager i brug. Gulve med olie, voks eller sæbe kan poleres op og blive helt blankt og smukt.

Hvordan poleres et plankegulv eller parket?

Gulvpolering er en meget fin teknik, som blev anvendt på de ‘bonede gulve’. Det var for det meste på slotte og herregårde samt det højere borgerskab der havde denne type parketgulve. Her blev der anvendt voks som poleringsmiddel. Udtrykket ‘bonede gulve’ er i folkemunde en betegnelse for folk ved den politisk magt

Hvad er prisen på en gulvpolering?

Såfremt du alene har brug for en gulvpolerings pris kan du få den her, både med og uden afslibning. Opnå en fornuftig gulvpolering pris ved at ringe tll os.

Hvordan udføres en gulvpolering?

Gulvpolering og gulvbehandling er vigtigt, siden der tilføres et tykt lag, som sikrer trægulvet mod forringelser i fremtiden. Efter en gulvafslibning eller gulvafhøvling kan man behandle gulvfladen med olie eller lud og sæbe. Er du i usikker på, hvilken behandling der passer bedst til dit gulv. Få således gode råd fra en specialist, inden du beslutter dig for olie, voks eller sæbe.

 

5.00 avg. rating (100% score) - 1 vote